Olen hädas visual studio profileerimise vahenditega. Kuna aqtime just teatas, et aasta saab täis ja tooteuuenduste jaoks pean juurde maksma, mõtlesin, et tühja sellest - uues visual studios on ju ka sellised võimalused.
Nüüd läks siis profileerimise vahendeid vaja - nii mälu haldamise kui ka koodi kiiruse osas.
1. Mälulekete otsing:
Tegin siis rõõmuga uue profileri, panin pausina tööle (et õiget kohta profileerida), tegin rakendusega toimingud ära ja siis pidin tükk aega ootama, kui VS mulle mingi tulemuse genereeris. Tulemus oli aga väga masendav. Ilusti oli näha, et ma olin mällu lugenud terve suure hunniku stringe ja teise suure portsu baite - tore, aga mis ma selle infoga peale hakkan? Suure vaevaga suutsin funktsioonide nimekirjas enda koodi funktsioonid üles leida (süsteemsete funktsioonide vahelt), kuid midagi konkreetset ei suutnud ka nendest välja lugeda.
2. Koodist aeglaste kohtade otsimine:
Tegin jällegi uue profileri ja mõõtsin rakenduses ühte kohta, mis ilma profilaatorita võttis aega 37 sekundit. Profilaatoriga võttis see koht aega 5 minuti ringis ning tulemust genereerib rohkem kui 20 minutit juba - lausa masendav. See tulemus oli õnneks natuke paremini loetav, kui eelmise profilaatori oma. Leidsin oma aeglased funktsioonid üles. Paraku ei näidata tulemustes ridade numbreid ega tooda koodis rida nähtavaks - pean ise suutma välja nuputada, milline linq lause nüüd selles funktsioonis see aeglane on.
Nüüd ongi küsimus, et kas ma teen midagi valesti või ongi visual studio profiler selline?
AQTime oli igatahes palju paremini visual studioga integreeritud, kui visual studio profiler, oli ka palju kiirem ning andis loetavat informatsiooni - sai ka täpselt ära määrata, milliseid faile või klasse profileerida. |