Tehnoloogia » Disain ja multimeedium » Trükimasina effekt tekstile - blend, silverlight

Trükimasina effekt tekstile - blend, silverlight
waldowaldo
Posted: 08. apr 2010, 11:42 Vasta  |  Tsiteeri  

Kas keegi on sellist asja teinud või oskab aidata.

Otsingud eriti ei aidanud. Paar ingliskeelest teemat leidsin, aga midagi tarka ma sealt teada ei saanud. Täpsemalt öeldes... see tarkus, mis seal kirjas oli puhtalt kood ilma ühegi seletuseta.

Keegi oli teinud ja soovitas seda teha läbi storyboard'i, et iga teatud aja tagant trükid tähe juurde, aga ma arvan, et see pole just kõige õigem asi. 10-20 tähte võib ju ka niimoodi kilplase kombel teha, aga pikema teksti puhul oleks see küll mõtetu ajaraiskamine. Ma loodan, et sellist asja saab kuidagi lihtsamalt ka teha.

JaanaJaana
Posted: 11. apr 2010, 09:06 Vasta  |  Tsiteeri  

Hei waldo!

Ma arvan, et animatsiooni või timeri kasutamine on siiski ainus valik aga mitte päris kilplase moel nagu tavaliselt animatsioone loome vaid kasutades ära animatsiooni kestvust ehk siis, ma teeksin nii.

Kõigepealt on vaja:

1. Storyboard "trykkar", mille kestvus on 0.1 sekundit või mis iganes kiirusel need tähed ekraanile peavad jõudma.
2. Muutuja, mis sisaldab trükitavat teksti.
3. Animatsioonile "trykkar" külge sündmus Completed.

ja siis teeme nii:

1. Kui animatsioon lõppeb, kutsutakse välja Completed sündmusehaldur, seal vaatame, kas trükitavas tekstis on veel mõni täht trükkimata, kui on siis lisame selle meie tekstikasti sõnele otsa ja käivitame animatsiooni uuesti. Kui kogu tekst on trükitud, siis ei käivita :)

Samahästi võib kasutada ka timerit nagu on räägitud selles foorumipostituses:

http://forums.silverlight.net/forums/t/32832.aspx

edu :)

waldowaldo
Posted: 12. apr 2010, 01:55 Vasta  |  Tsiteeri  

Tunnen ennast veel rumalamalt.... :(

Miks oskajad ei viitsi või taha vastata kunagi täislausetega nii, et ka inimene, kes näeb sellist asja esimest korda oskaks sellega midagi peale hakata.

Praegu meenutab see õpetus mulle lauset ühest kirjandist... "vanasti rautati hobuseid, rauad kinnitati hobuse külge naeltega..."

teoreetiliselt on ju kõik õige ja praktikas käib ka asi nii, aga mida teeb sellise infoga inimene, kes pole kunagi näinud ei hobust ega raudu?

Tervitused Jaanale ;)

JaanaJaana
Posted: 12. apr 2010, 03:23 Vasta  |  Tsiteeri  

Anna andeks, kindlasti ei kirjutanud ma meelega arusaamatut juhendit :). Hetkel olen tööpostil ja ühtki windowsi masinat pole läheduses, kui õhtul vähegegi adekvaatne olen, siis teen samm-sammult juhendi. Selleks ajaks, kui mahti on kirjuta, mis osa sul täpselt segaseks jäi.

• Animatsiooni nimega trykkar loomisega saad hakkama?
  • Animatsioonile sündmusehalduri lisamisega Completed sündmuse külge saad hakkama?
  • Klassile muutuja "minutekst" lisamine?
  • String tüüpi muutja "minutekst" muutmine nii, et iga kord sealt üks täht vähem alles oleks?
  • Animatsiooni taaskäivitamine, pärast kindlate tingimuste täitmist
waldowaldo
Posted: 14. apr 2010, 02:01 Vasta  |  Tsiteeri  

Mida rohkem proovin, seda segasemaks kogu see asi läheb... :(

Huvi pärast vaatasin, et mida kirjutatakse samasuguse asja kohta Flash'i foorumites... 10 minutit näite uurimiseks, 10 minutit flashis... kokku koos otsinguga 30 minutit ja asi valmis... Flash näide

Alustame sellest, et avasin Blend'is uue Silverlight 3 App + Web projekti ja mul on ees tühi leht... siis saaks siia ühe ilusa näite, mida saaksid kõik kasutada... ka päris algajad ;)

JaanaJaana
Posted: 21. apr 2010, 03:09 Vasta  |  Tsiteeri  

Tegin oma ajaveebi kokkuvõtlikku õpetuse, loodan, et see on abiks ülesande lahendamisel. 

http://h6bevalge.riiul.com/2010/04/21/trkkimise-efekt-tekstikastile/