Tehnoloogia » Muud tooted ja tehnoloogiad » Intel AMT, vPro etc.

Intel AMT, vPro etc.
janxjanx
Posted: 10. jaan 2011, 12:12 Vasta  |  Tsiteeri  

Hei,

Vaatasin siin seda koolitusvideot, kus demotakse siba neid komponente ja SCCM.
Tekkis paar küsimust.
Kui jätkusuutlik see tehnoloogia on? Küsimus siis sellepärast, et hoolimata sellest, et
tegu on Inteli poolt arendatava platvormiga siis kui panna product searchi, et mis Inteli emaplaadid toetavad
vProd - siis kammis product search välja ainult 5 plaati. 3 nendest väljalaskeaastaga 2006 ja 2 aastaga 2008. Kuidagi vähe nagu..?
Samuti jäi videoloengust mulje, et igal juhul oleks vaja nn. Enterprise lähenemist asjale.
PKI peaks nt. jooksma Enterprise serveril.
OOBM iseenesest võiks olla tore asi aga tundub, et selle täisvõimsuse kasutamiseks on vaja
märkimisväärset investeeringut. Kas kusagil on keegi üldse mõtisklenud selle üle, et mis oleks
minimaalne arvutipargi suurus, kus see hakkaks ennast ära tasuma?
Samuti käib laias maailmas pidevalt jahumine, kus kõik teenused lähevad pilve ja jäävad
järgi ainult nn. õhukesed kliendid - kas sellise visiooni valguses üldse on mõtet investeerida desktop'ide
OOBM stiilis lahendustesse?
Ehk keegi viitsib kaasa teoretiseerida?

rgds

KaidjaKaidja
Posted: 10. jaan 2011, 01:55 Vasta  |  Tsiteeri  

Hei,

Täpse nimekirja leiad siit lehelt millistel mudelitel on Intel VPRO tugi olemas: http://communities.intel.com/docs/DOC-2033 . Kui pakkuda IT-haldust ja nt kliendil on 5-10 arvutit, siis oleks mõistlik küll arvutil Small Business Mode sisselülitada. Kui klient on suur ja tal on vajalik infrastruktuur olemas nt. VPRO toega arvutid, Configuration Manager jne, siis oleks mõistlik küll mõelda ka PKI juurutamisele ja OOB kasutusele võttu. PKI kui selline ei ole kallis lõbu. Kui PKI on Windows Server Standardi peal, siis minu teada ei saa sellega välja anda custom sertifikaate ja selle tõttu ei saa välja anda kaugkonfiguratsiooni sertifikaati(võimalus ka osta seda) ja veebi serveri sertifikaati saab ikka välja anda. Muidugi teine küsimus on ka, et mis oleks selle teenuse juurutamise eesmärk.

Kaido

Muudetud: 13:55 | 10.01.2011 | Kaidja
janxjanx
Posted: 10. jaan 2011, 04:18 Vasta  |  Tsiteeri  

No aga ikkagi..hoolimata erinevate tootjate masinamudelitest taandub asi sisuliselt paarile chipsetile vähemalt desktop'ide klassis.. Q35 on juba suht vana.. uuematest ainult Q45 ja Q57. Kui ma näiteks vaatan Ordi mõistes nn. äriklassi masinaid, siis tegelikult Offici App'id jooksutab lõdvalt ära masin, mis riistvarajõudluses on 500€ kanti. Samas esimene vPro toega isend maksab 700€. Mul nagu tekib küsimus, et kuna lõppkasutaja 200€ eest kallimast masinast niikuinii rohkem välja ei pigista, siis kas puhtalt võimaluse eest saada vPro funktsionaalsust (ja siin mängivad erinevad AMT versioonid kah veel rolli) on otstarbekas 200€ rohkem välja käia... Ma isiklikult arvaks, et mulle võiks hakata AMT pinget pakkuma alates hetkest kui ma saan OOBM stiilis võtta kasutusele full KVM lahenduse sõltumata OS'ist ja masina state'st a see tundub, et on toetatud alles alates AMT ver. 6'est ja vist oli ka tingimuseks, et kasutatakse Inteli enda integreeritud videot... no mida veel.. tihti ikka on masina BIOS't vaja näppida..no ok.. bootimisme redirectimine kah oleks ilmselt tore asi. Võimalik, et ma ma vaatan kogu selles asjas liiga oma mätta otsast ja liiga kitsarinnaliselt (eestlaste värk.. raha on vähe ja IT on üldse üks must auk kuhu raha panna :). Teistpidi - palju on eestis firmasid kus on kaughaldus sisse ostetud ja kasutatud just OOBM stiilis platvormi (jätame serverid kõrvale)? Ma ei tea a huvitav oleks teada. Ma julgen oletada, et pigem on kasutusel ikkagi in-band management. Ka äripoolele võib osutuda keerukaks seletada OOBM'i eeliseid deskarite puhul 200€ hinnavahega.

KaidjaKaidja
Posted: 11. jaan 2011, 10:23 Vasta  |  Tsiteeri  

OOB teenuse mõte on selles, et vähendada tehniku käimist kohapeal ja see on üsna suur argument äri poolele nt kütuse kokkuhoid jne. Kui ma MicroLinkis töötasin, siis me juurutamise seda ühele suurele kliendile ja neil on harukontorid üle Eesti. Dell, HP ja Lenovo ei küsi VPRO toe eest ühtki lisa Euro selle eest.

Kaido