Tehnoloogia » Arendus ja andmetehnoloogiad » Expression Studio 4 Ultimate

Expression Studio 4 Ultimate
ErnestoErnesto
Posted: 29. apr 2011, 12:39 Vasta  |  Tsiteeri  

Kas oleks mõtekas alustada VisualStudio asemel hoopis sellest ning siis hiljem teha asjad milleni see ei küüni, VisualStudios? Prooviversioon on 60 päeva sellel. Aga mis ma siis 60 päeva pärast teen? Kirjutan hunniku asju valmis ja siis hiljem ei saa neid enam isegi parandada, viska minema? Pole mingit firmat, ainult kodus enda jaoks tahan. Ja ega fima enne tööle ka ei võta kui oled ise kodus juba hunniku arendustööd teinud.

silliksaarsilliksaar
Posted: 02. mai 2011, 12:47 Vasta  |  Tsiteeri  

Silverlight ja WPF tulid välja uue arendusideoloogiaga, kus kasutajaliidese kujundamine ja programmeerimine on võimalik teineteisest lahku lüüa. Kujundus on XAML-failis ja programmikood on koodifailis. See ideoloogia on eriti kasulik suurtele tarkvarafirmadele, kus nende funktsioonide jaoks on eraldi inimesed, töögrupid või koguni osakonnad.

Selliste kujundajate jaoks, kes kirjutavad programmikoodi minimaalselt või ei kirjuta seda üldse, on loodud Expression Studio.

Kui sa teed üksinda kodus, siis ma kaldun arvama, et sul on vaja tegeleda nii kujunduse kui ka programmikoodiga. Neid kahte eraldi erinevates programmides teha ei ole sügavat mõtet, sest Visual Studio võimaldab mõlemat, aga on programmeerijakeskne.

Visual Studios ei ole nunnusid visuaalseid vahendeid, kus sa saad läbipaistvust hiirega liigutades muuta. Kui sulle see maailm täiesti võõras on, siis soovitan sellist lähenemist, kus sa kasutad 60 päeva jooksul Expression Studiot, et näha, mismoodi mingi slideri nihutamine mõjutab tulemust XAML-failis. Need XAML-failid ei ole mingi raketiteadus, varsti kirjutad neid ise ja Visual Studios.

Visual Studio odavaim versioon ehk Express on täiesti tasuta ja sa võid seda kasutama jäädagi.

ErnestoErnesto
Posted: 02. mai 2011, 02:39 Vasta  |  Tsiteeri  

Mitte et see nüüd ülemõistuse raske oleks aga ma põhimõtteliselt ei taha kirjutada ridagi XAML'is, või HTML'is - ma arvan et aeg võiks olla juba sealmaal kus "low level" asju saab teha hiirega, lihtsalt ei huvita selliste asjade käsitsi tegemine ja kui hiirega ei saa, siis ei huvita enam ka tervikpilt, ega polegi mingi eriline webi fänn kunagi olnud. Aga kas peale 60 päeva ma ei saa siis seda maha installida ja uuesti installida, või panen installi ajaks kohe kuupäeva ette? Mingit kasumit ma sellega teenima ei hakka ning seetõttu ei saa ka väljaminekut lubada selle ostmiseks, üksnes enda tarbeks ja asjasse sisse elamiseks vaja, ehk rohkem nagu hobikorras.