Tehnoloogia » Arendus ja andmetehnoloogiad » IE-s slideshow-ga probleem

IE-s slideshow-ga probleem
tomr8tomr8
Posted: 16. sept 2011, 06:35 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere,

ehitasin oma kodulehe wordpress platvormile.

Avalehel olev slideshow on minu teada jquery baasil.

Absoluutselt kõik töötab perfektselt veebibrauseritega Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Safari ja loomulikult ka I-pad, I-phone jne.

Ainuke brauser, kus midagi normaalselt ei tööta on Internet Explorer. Osades versioonides slideshow töötab ja teistes mitte.

Mul endal on IE9 ehk versioon 9.0.8112.16421 ja slideshow ei tööta absoluutselt - ei tööta ka "compatibility mode" abil. Lisaks ei kuva ainukese brauserina kogu maailmas ka IE minu kirjastiili õigesti.

Mida teha, et koduleht tööle saada? Loomulikult ükski normaalne inimene ei kasuta MS Explorerit, aga kahjuks pean ma arvestama ka oma klientidega, kellest enamik ilmselt kasutab just MS Exploreri erinevaid versioone just seetõttu, et see tuleb op. süsteemi Windows`iga "automaatselt" kaasa.

Nii palju kui ma netis surfanud olen, siis on kõikide veebiarendajate ühine peavalu just nimelt MS Explorer.

Palun ruttu abi!

Tervitades,

Tom

GunnarGunnar
Posted: 20. sept 2011, 11:58 Vasta  |  Tsiteeri  

Sa saad alati lehte vaadata IE developer tools abil (vajuta F12 kui lehel oled). Avanenud aknast saad valida erinevate ühilduvusrezhiimide vahel. See, milles korrektselt kuvab, see IE-le jõustagi. Seda on võimalik teha lehe päises näiteks. Teisi brausereid see ei häiri.

Ühilduvusrezhiimide saamislugu ja sügavam taust on omaette teema, kuid lühidalt võib selle kokku võtta selliselt, et reaaleluliste kasutajate backward supportimisel ja standardite suunas liikumisel on targem kuulata, mida räägib praktikute koolkond. :)

P.S. IQ-testis sain suht head tulemused ja masinas on IE - kuidas ma nüüd selle konflikti normaalse inimese ja brauserivaliku vahel lahendada võiksin? :P

siim04siim04
Posted: 21. sept 2011, 07:27 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere!

Kas ei ole lihtsam veebilehte parandada? Ning üldiselt, kui ootad, et su kodulehte keegi ka kasutab, siis ei saa sa ju nõuda, et nad oma brauserit just sinu jaoks seadistama hakkaksid. Alustuseks tuleks ära parandada kõik võimalikud vead, mille tuvastab http://validator.w3.org/ . Seejärel on abiks skriptide silumine (nt. käivitada Visual Studio ja siis valida, et "Attach" ja veebibrauser). See võimaldab sammhaaval vaadata, mis toimub ja kus tekib viga. Samas on jquery väga "spagettikood", mille silumine võib väga keeruliseks osutuda.

Kuna IE 7-9 on veel väga populaarsed ja paljudel ei olegi võimalik IE9-le upgrade' teha, mõjutab su lehe viga paljusid potensiaalseid külastajaid. Siinnjuures on huvitav tähelepanek, et testimisel kasutatud brauseritest on testitud mitmeid väga haruldasi nišibrausereid kuid populaarsemad nišitooted nagu IE for Mobile, Konqueror ja Links on välja jäetud.

PS. Lehtedest, mis IE-ga korralikult ei käitu annab eneta.ee -st kehvemat otsida. Üldiselt kipub nii olema, et mida rohkem skripte on lehel, seda ebatöökindlam ta on. Kusjuures eneta.ee puhul on veelgi häirivam see, et kui skriptide käivitamine ära keelata (sest nad käituvad väga häirivalt - nagu pop-up reklaamid), et tööta siin enam miski. Hea veebidisain näeb ette, et kõigepealt tuleb lehekülg luua nii, et see on võimalikult lihtne - skriptide ja lisanditeta - , ning alles seejärel lisada mittekohustuslikke elemente kasutajakogemuse täiendamiseks.

Tervitades

Siim

tomr8tomr8
Posted: 22. sept 2011, 11:09 Vasta  |  Tsiteeri  

Gunnarile:

Esiteks aitäh vastuse eest ja IE-le jõustamise osas on su soovitus kindlasti proovimist väärt.

PS: Ka mina ei saanud kõige kehvemaid tulemusi IQ testides, kuid ma siiani arvan, et need testid päris kogu tõde just adekvaatselt ei kajasta.

Aga miks sa tahad kasutada aeglast brauserit, kui on tasuta võimalik kasutada Mozilla Firefox`i, Google Chrome`i või Operat? Lisaks kiirusele on nad ka tunduvalt mugavamad - operal on üli hea veakoodi lisa ja neile saab tõmmata elu mugavamaks tegevaid lisasid. Chrome`l on automaatselt peal tõlkimine - teed ühe hiireklõpsu ja hiina või saksa vms leht tõlgitakse eesti keelde - mõned vead on muidugi sees, aga mina näiteks hiina keelest muidu ei saa mõhkugi aru.

Igaljuhul tänud!

Tom

Muudetud: 11:10 | 22.09.2011 | tomr8
tomr8tomr8
Posted: 22. sept 2011, 11:21 Vasta  |  Tsiteeri  

Siimule

ma just kirjutasin pika vastuse, aga ilmselt tegin vale klõpsu.

Igaljuhul tänud ja su soovitused tunduvad väga mõistlikud.

Ma natuke nokitsen ja usun et saan saidi nädala lõpuks tööle nii nagu vaja, kui aga ei, siis proovin mõnda muud slideshow pluginat (ei oska ise veel nii hästi koodi kirjutada).

Niiet kui oskate miskit pommikindlat soovitada, siis oleksin tänulik.

Tom

JoakimJoakim
Posted: 27. okt 2011, 06:04 Vasta  |  Tsiteeri  

Pommikindel oleks äkki oma probleemse lehe lingi andmine? :)