Tehnoloogia » Windows, Windows Live ja Windows Phone » Windows 7 64 bit SP1 slipstream

Windows 7 64 bit SP1 slipstream
Lion2004Lion2004
Posted: 23. jaan 2012, 01:00 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere,

Kas saate anda vihjeid kust saan laadida SP1 ja kõik värsked uuendused WIndows 7 jaoks ja pärast neid integreerida windows 7 plaadi peale, et windowsi install oleks viimaste uuendustega? Mida ma pean selle jaoks kasutama?

Ettetänades,

Peeter

KaidjaKaidja
Posted: 23. jaan 2012, 08:50 Vasta  |  Tsiteeri  

Hei,

Alates Windows Vistast ei saa enam originaal meediale uuendusi integreerida. Selleks, et taolist asja saada tuleb:

1. Installeerida Windows 7

2. Installeerida kõik uuendused

3. Sysprep

4. teha uus kujutisfail (ImageX)

Parimat,

Kaido

Lion2004Lion2004
Posted: 23. jaan 2012, 11:00 Vasta  |  Tsiteeri  

Tänan info eest, google andis sama soovitusi, mõtlesin et siit tuleb vähemalt asjalik soovitus ja lingid abiks, et mida mis järjekorras kasutada.

developerdeveloper
Posted: 24. jaan 2012, 03:28 Vasta  |  Tsiteeri  

Antud lahendus on reverse integration meetod ja väga lolli kindel saab integreerida mida tahes.

1) Installeeri kõigepealt endale puhas Windows 7 koopia peale, tehes kaks partitsiooni, see tehtud siis installeeeri teisele partitsioonile ka Windows 7 peale:
PS: kui esimene install lõpetab installeerimise siis peale Finalize osa kui masin teeb restardi siis buudi uuesti masin installi meedialt üles
ja installeeri ka teisele partitsioonile windows 7 peale.

2) See järel kui see eelmine samm tehtud siis vali buutmenüüst üks kahest windowsi installist
mis alles installeerisid, buudi masin üles: ST kuni sinna maani kui Windows jõuab esmasel buutimisel
OOBE (Out of Box Experience) staadiumisse. Ära sealt tee midagi (st ära hakka sisestama mingeid andmeid arvuti nimi jne).

3) Nüüd vajuta klahvi kombinatsiooni kui masin on OOBE seisundis ctrl+shift+F3.

4) Masin teeb restardi nüüd vali see sama windowsi install mille tegid eelnevalt (samm 2) ja masin buudib end sellisesse seisudisse nagu seda on AUDIT Mode.

5) Kui masin sellese seisudisse jõuab (samm 4), seejärel kui näed et ekraanile ilmub Sysprep väike aken (see juhtub alates Vistast juba)
(PS: Ära mingil juhul sulge seda).

6) Seejärel ühenda arvuti internetiga installeeri kõik uuendused ja programmid mis vaja.

7) Seejärel kui see tehtud (6 samm) ühenda arvuti internetist välja (Wifi puhul mine Control Panel\Network and Internet\Manage Wireless Networks)
vali enda wifi võrk ja kustuta see väga tähtsis, LAN kaabli puhul tõmba kaabel lihtsalt välja, muidu võib hiljem errori ette peksta).

8) Seejärel tee restart arvutile Startmenüüst vali restart (PS: jättes endiselt Sysprep akna lahti- see väga tähtis).

9) Peale restarti jõuab masin uusti tagasi AUDIT MODE-i. Nüüd vali Sysprep aknast ripmenüüst OOBE ja selle alt
tee linnuke kasti Generalize ja vali selle alt olevast ripmenüüst käsklus restart ja vajuta OK, oota kuni masin vajalikud toimingud teeb ja lõpuks ta teeb soovitud restardi.
10) Seejärel kui masin restardi teeb ja peale restarti kohe alguses annab ta sulle ette buutmenüüst instaleeritud op süsteemid ehk siis
meie puhul kaks Windows 7 installi.

11) Nüüd vali see teine Windows 7 install (PS: äärmiselt tähtsi ära mingil juhul vali seda installi mida me eelnevalt ette valmistasime !).

12) Buudi nüüd just valitud instalii sisse sisest bajalikud andmed nagu tavalise installi puhul arvuti nime jne toote võtit (CD key-d sisestama ei pea),
ühenda netiga ja oota kuni Windows 7 töölaud ette ilmub, see järel mine netti aadressile:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5753

ja tõmba alla see tööriist (iso fail, faili mountimiseks kasuta tasuta tööriista Virtual Clone drive: http://static.slysoft.com/SetupVirtualCloneDrive.exe ) ja installeeri ära arvutisse.

13)Nüüd vali Start-Microsoft Windows Aik-Deployment Tools Command Prompt- käivita see administraatori õigustega, parem klõps ja vali run as administrator.

14)Nii ilmub nüüd eelnevalt valitu (samm 13) tööriista aken ette.

15) sisesta selline käsk (samm 14 kirjeldatud tööriista akna) käsureale:

imagex.exe /compress maximum /flags Professional /capture D: C:\install.wim "Windows 7 Professional" "Windows 7 Professional Custom" ja vajuta enter.

(PS partitsiooni tähed ja windows 7 versioon pane vastavalt enda konfiguratioonile. Antud juhul partitsioonil D asub esimestes sammudes meil ettevalmistatud windows 7 install
millest kohe hakkame tegema uut wim faili ehk siis kujutis faili ning partitsioonile C antud juhul salvestatakse uus wim fail "install.wim".)

16)Nüüd tuleb oodata kuni protsess lõpetab see võib aega võtta 30-60 minutit vastavalt sellele kui palju programme sa (samm 6) sellele windowsi installatsioonile peale lasid.
Kui ta lõpetab edukalt selljuhul kuvatakse ekraanile lause et "You have successfully captured partition D või midagi sarnast" kui saad veateate siis kontrolli, et eelnev käsk (samm 15) oleks õigesti sisestatud,
soovitav teha copy paste.

17) Nüüd teeme uue meedia seadme koos vast loodud uuest install.wim failiga:

18) Näide mälupulga puhul vajalik vähemalt 4GB flash drive soovitav on suurem 8 gb eriti kui uus wim fail on suur. kuid võib ka arvuti kõvakettal teha:

19) Kasuta seda tööriista: http://images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe

20) Sisesta mälupulk arvutisse ja kasuta seda eelnevalt mainitud (samm 19) tööriista: jälgi ekraani juhiseid ja lood buutiv w7 installiga meediaseade.

21) Kui see tehtud siis ava tööriist Start-Microsoft Windows Aik-Deployment Tools Command Prompt- käivita see administraatori õigustega.

22) Sisesta käsk: xcopy /r C:\install.wim E:\sources\install.wim kus E partitsioon ehk siis mälupulk on meediaseade mida me lõime saummus 20 ja C partitsioon on sinu windowsi partitsioon kuhu me eelnevalt salvestasime
uue install.wim faili (samm 15). kui küsitakse kas asendada olemas olev wim fail siis panna yes (Y). antud toimingut võib teostada ka windows explorerit kasutades.

23) Nüüd võid vast loodud uue meedia abil installeerida uuesti windowsi vms või luua iso fail sellest uuest mis tegid äsja :

http://blogs.technet.com/b/davguents_blog/archive/2010/08/17/how-to-create-a-bootable-iso-using-tools-from-the-waik.aspx

24) Enjoy !

Lion2004Lion2004
Posted: 26. jaan 2012, 01:11 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere,

Jõudsin edukalt punkti nr. 19 kus laadisin seda usb-dvd programmi ja käivitasin selle. See tahab saada .iso faili, kust ma seda võtan, sest ma alles tegin .wim faili valmis? Või ma sain midagi valesti aru?

Palun abi.

Lion2004Lion2004
Posted: 27. jaan 2012, 04:58 Vasta  |  Tsiteeri  

Üldiselt tekitasin .iso faili valmis ja proovisin seda käivitada Virtual Boxis. Sain järgmise teada, kas see tähendab et .iso on kõlbmatu või see ei peagi Virtuaalses masinas töötada?

Error:

Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your Windows installation disc and restart your computer.

2. Choose your language settings, and the click "Next".

3. Click "Repair your computer."

If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.

File: \windows\system32\boot\winload.exe

Status: 0xc0000001

Info: The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt.

Oleksin tänulik igasuguse abi eest!

Peeter

footballitisfootballitis
Posted: 29. jaan 2012, 01:44 Vasta  |  Tsiteeri  

Hallo Peeter,

Ilmselt tegid vea ISO tegemisel. Millelt saa Windowsi installisid DVD-lt vöi mälupulgalt?

Panen sulle uue juhendi.

Kui tahad uuendusi integreerida, saada hakkama Windowsi enda pardavahenditega. Selleks on olemas "Tool" DISM, mis juba Win 7 pardal olemas.

1. Tösta "install.wim" DVD-lt kaustast "Sources" mingisse kausta. Minu näites c:\windows7

Vaatame infot "install.wim" kohta.
Käsurealt: dism /get-wiminfo /wimfile:c:\Windows7\install.wim    Vajalik, et saaksime teada indeksi.

2. Teeme juurikasse teise kausta "Mount". Minu näites c:\mount

Moundime image kärusrealt: dism /mount-wim /wimfile:c:\Windows7\install.wim /mountdir:c:\mount /index:1 NB: "index:" valida vastavalt win7 versioonile, mis oli kirjeldatud punktis 1.

3. Nüüd integreerime uuendused. Minu näites oleme teinud eelnevalt kausta: C:\Paigad, milles asuvad uuendused.

Käsurealt: dism /image:c:\mount /addpackage /Packagepath:c:\Paigad\Paiganimi.msu                                               

Näiteks: dism /image:c:\mount /add-package /Packagepath:c:\Paigad\Windows6.1-KB2505438-x64.msu

4. Kui paigad lisatud, monteerime image lahti ja salvestame muudatused:

Käsurealt: dism /unmount-wim /mountdir:c:\mount /commit

Seejärel teed oma tööst bootiva ISO. Mina kasutan selleks MS oma vahendeid, "cdimage.exe"-t vöi WAIK-i.

CDimage saad siit: http://create-iso-file.googlecode.com/files/CDIMAGE.EXE WAIK on oluliselt suurem ja  selle leiad MS lehelt tasuta.

Näiteks suvalises kaustas asuvad "cdimage.exe" ja järgneva käsuga batch file, siis tehaks ka ISO minu näite pöhjal samasse kausta : cdimage.exe -b"C:\Projekt\7_Enterprise_x64_sp1\boot\etfsboot.com" -n -m -u2 "C:\Projekt\7_Enterprise_x64_sp1" "Win7_x64_ENT_sp1.ISO"

PS! Sama meetodiga, kasutades vahendit DISM, saad lisada drivereid, keelepakke, integreerida IE9 (eelnevalt tuleb exe lahti pakkida cab-iks) vöi lisada Windowsile funktsioone jurde (näiteks: Remote Server Administration Tools vms.)

Samuti saad MS pardavahenditega ka Service Pack 1 integreerida lisaks eelnevates postituses soovitatule (ilma SYSPREP-ita)! Kuid kuna juba  pikemat aega on väljas originaal meediad, kus SP1 on juba Microsoftil integreeritud, siis soovitan söpradelt laenata meediat. Huvi korral vöin lisada juhendi hiljem.

Terv. gerd

Muudetud: 14:47 | 29.01.2012 | footballitis
developerdeveloper
Posted: 29. jaan 2012, 08:35 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere

Nagu ma aru saan siis sul on Windows 7 DVD aga iso faili pole.

Seljuhul on asi lihtne tuleb teha olemasolevast Windows 7 DVD-st iso fail. Õpetus on siin kui sa ise seda teha ei oska:

www.windowsvalley.com/create-windows-vista-and-windows-7-bootable-dvd/

PS: seal antud käsus jäta sellised margid käsust välja "< >" nendega on symboolselt tahistatud muudetavad parameetrid, mille asemele igaüks paneb
vastavalt enda konfiguratsioonile õiged andmed mis vaja.

Ja see käsk soovitav sisestada käsitsi mitte copy paste, enda kogemusest soovitan nii.

siis saad juba edasi toimetada sealt kus pooleli jäid (sinupihul 19 samm)

Lion2004Lion2004
Posted: 30. jaan 2012, 09:03 Vasta  |  Tsiteeri  

TO DEVELOPER.

Tundub et Sa ei lugenud mu postitust lõpuni:) Iso saingi just nii tehtud nagu sina viimati soovitasid, aga iso bootimisel VMWare kliendis andis viga mis on mu eelmises postis kirjas.

Lion2004Lion2004
Posted: 30. jaan 2012, 10:58 Vasta  |  Tsiteeri  

Nädal aega püüdsin nende juhendite järgi toimida ja tulemus on - kaotatud aeg ja tohutult raskelt arusaadavad väljendid ja käsud:) Järjekordselt sain aru et Microsofti tool-d ei ole tavaliste inimeste jaoks ja on tehtud nii, et neid oleks võimalikult raske kasutada:)

Täna kogemata leidsin netist programmi nimega RT Seven Lite- sai paari hiire klikkiga asja valmis:)

Usun et teema võib suletuks lugeda, kuna SP1 integreerimine microsoft toolidega on parasjagu väljakutse:)

Peeter

MeelisMeelis
Posted: 31. jaan 2012, 11:56 Vasta  |  Tsiteeri  
Lion2004 kirjutas:

Kas saate anda vihjeid kust saan laadida SP1 ja kõik värsked uuendused WIndows 7 jaoks ja pärast neid integreerida windows 7 plaadi peale, et windowsi install oleks viimaste uuendustega? Mida ma pean selle jaoks kasutama?

Kas Sa kavatsed seda protsessi iga kuu (või vähemalt kvartal) korrata?  Kui ei, siis tundub tegevus tsipa mõttetu.  Win7 plaat ja WSUS server tunduvad kindlamad lahendused.

Kui kavatsed korrata, siis üks mooduseid (lisaks varem pakututele) on kasutada oma WIM faili peal utiliiti DISM:

1. Dism /mount-wim
  2. Dism /image ... /add-package
  3. Dism /unmount-wim /commit

Kõik see on võimalik, kuna DISM ja teised WIM-faile töötlevad vahendid peavad tarkvara parandusi Windowsi komponentideks.

Kuna tegemist on korduva tegevusega, tasuks mõelda selle tegevuse automatiseerimisele ...

janxjanx
Posted: 01. veebr 2012, 03:02 Vasta  |  Tsiteeri  

Meelis, räägi lähemalt.

Mul on hetkel WDS suht blangina püsti ja töötab. St. on peal boot image ja üks Win 7 Pro x86 SP1.
Millised oleksid ressursid mida ma peaks uurima kui ma tahaks:
1. Et paketis oleks Post SP1 updated
2. Et ma ei peaks valima igakord, et ma olen eestis ja kasutan eesti klaverit ja nipetnäpet.

Mul ei ole otseselt vaja, et masin kohe domeeni sisse sõidaks jne. selle osa võin teha vabalt käsitsi.

MeelisMeelis
Posted: 01. veebr 2012, 10:18 Vasta  |  Tsiteeri  
janx kirjutas:

Mul on hetkel WDS suht blangina püsti ja töötab. St. on peal boot image ja üks Win 7 Pro x86 SP1.
Millised oleksid ressursid mida ma peaks uurima kui ma tahaks:
1. Et paketis oleks Post SP1 updated
2. Et ma ei peaks valima igakord, et ma olen eestis ja kasutan eesti klaverit ja nipetnäpet.

Mul ei ole otseselt vaja, et masin kohe domeeni sisse sõidaks jne. selle osa võin teha vabalt käsitsi.

Paranduste lisamiseks on mitu võimalust:

1. lisada need image sisse (näiteks utiliidi DISM abil)
  2. lisada need paigaldatud OS-ile ja teha uus image (näiteks WDS Capture Image abil)
  3. lisada need pärast image paigaldust (OfflineServicing Configuration Pass, pärast image paigaldust ent enne restarti)
  4. lisada need pärast OS ülestulekut (näiteks WSUS abil)

Kahel esimesel juhul tuleb tegevust regulaarselt korrata.  Kolmel esimesel juhul tuleb parandused ise alla tõmmata ja neid kuskil käepärast hoida.

Keele- ja klaviatuuri asetuse ning domeeni kuulumise valikud annab teha vastuste failiga.  WDS võimaldab igale image-le lisada ka vastuste faili.  Lisaks saab vastuste faili teha ka boot image jaoks (vaata http://technet.microsoft.com/library/dd637990.aspx).

Muudetud: 22:36 | 01.02.2012 | Meelis
Lion2004Lion2004
Posted: 02. veebr 2012, 01:54 Vasta  |  Tsiteeri  

Meelis kas selline tegevuste järjekord oleks õige kui kasutada DISM tool-i?

C:\winodws7 kaustas on mul siis install.wim

C:\windows7\offline on koht kuhu mount-kse ajutine .wim

C:\uuendused Lahtipakitud uuendused (CAB-d)

1) Dism /Get-WIMInfo /WimFile:C:\windows7\install.wim

2) Dism /Mount-WIM /WimFile:C:\windows7\install.wim /Name:"Windows 7 Ultimate" /MountDir:C:\windows7\offline

3)Dism /Image:C:\windows7\offline /Add-Package /PackagePath:C:\uuendused\package1.cab /PackagePath:C:\uuendused\package2.cab ja n.e......

4) Dism /Unmount-WIM /MountDir:C:\test\offline /Commit

5) Kopida install.wim tagasi Source kataloogi ja kirjutada .iso valmis.

Peeter.

footballitisfootballitis
Posted: 02. veebr 2012, 03:25 Vasta  |  Tsiteeri  

Jah sobib, kuid uuendusi (loe: msu-laiendiga faile pole vaja lahti pakkida, vaid ka cab-iks teha. Kui tahad näiteks IE-d, mis on exe-laiandiga, siis paki lahti lülitiga /X ja saad sealt cab-i!)

Kui sul pole korporatiivset lahendust, kuidas uuendusi koguda, võiksid vaadata sakslaste poolt pidevalt edasi arendatavat skriptide kogumit WSUS Offline Update (Multilingual) lahendust, mida regulaarselt täiendatakse:

http://download.wsusoffline.net/wsusoffline73.zip

Muudetud: 12:47 | 03.02.2012 | footballitis