Tehnoloogia » Serverid » Kas Eestisiseselt on võimalik osta Windows Home Server 2011 ja Visual Studio Professional 2010 litsentse ?

Kas Eestisiseselt on võimalik osta Windows Home Server 2011 ja Visual Studio Professional 2010 litsentse ?
JohnLJohnL
Posted: 26. märts 2012, 08:11 Vasta  |  Tsiteeri  

Kõige imelikum on see, et Home Serverit ei leidunud Microsofti enda poest samuti.

MerikeEMerikeE
Posted: 27. märts 2012, 10:08 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere!

Visual Studio Professional 2010 litsentsid on Eestis kindlasti müügil nii karbitootena kui hulgilitsentsilepingute kaudu. Windows Home Serverit on olemas nii eelinstalleeritud (OEM) tarkvarana kui karbitoote litsentsina (FPP) ning ma tean, et Eestis on mõned eksemplarid ka müüdud.

Kui olete lõppkasutaja, siis soovitan pöörduda endale sobiva Microsofti partneri (litsentsikompetentsiga partnerite nimekirja leiate siit) või arvutipoe poole, kes saavad teile sobiva pakkumise teha.

JohnLJohnL
Posted: 27. märts 2012, 03:23 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere!

Aitäh kiire vastuse eest.

Tekkis uus küsimus seoses OEM litsentsimisega.

Firmadest, kellel olid üleval iseteenindus lehed leidsin vaid Windows Home Server 2011 OEM pakkumised. Nii palju kui aru olen saanud, on OEM litsentsiga tarkvara pärast installeerimist emaplaadiga seotud. Selgusetuks jääb, kas on legaalne installida OEM litsentsiga (näiteks) WHS 2011 olemasolevale riistvarale ja siis seda serverit kasutada ärilistel eesmärkidel? St. siis vastupidiselt olukorrale, kus riisvara müüja installeerib op. süsteemi minu eest.

Muudetud: 15:25 | 27.03.2012 | JohnL
ikaruikaru
Posted: 28. märts 2012, 09:37 Vasta  |  Tsiteeri  

Tere,

Kui oled arendaja, siis soovitan vaadata ka Microsoft Action Pack Development and Design https://partner.microsoft.com/eesti/program/40165398 .
Home Server selles pakis küll ei sisaldu, aga muud Microsofri kraami on tellimuse sees kõvasti. 
Minu mäletamist mööda maksab ca 350€ aastas. Tellimiseks pead vastama selle tellimuse tingimustele, aga kui oled arendaja, siis ei tohiks olla sellega erilisi probleeme.